Ba-Log

"VIP paneel toepassingen voor Bouw & Transport"

De vraag naar (passief)geconditioneerd transport blijft toenemen. Dat zal voor niemand een verrassing zijn. Maar dat daarbij niet automatisch schaalvoordeel behaald wordt, is minder bekend. Kosten worden namelijk door hogere energieprijzen en allerhande milieu problematiek behoorlijk opgevoerd. En daarmee komen winstmarges behoorlijk onder druk. BA-LOG zoekt als producent van geconditioneerd transport producten naar oplossingen die u helpen het voordeel te behouden. Door bijvoorbeeld isolatie zo goed te maken dat bijkoelen gedurende transport overbodig wordt. Dit betekend minder C02/Stikstof emissie, en dus minder belasting van het milieu. Ook door andere speerpunt van BA-LOG producten, het gewicht. Door onze duurzame lichtgewicht materialen bespaart u op transportgewicht en dus kosten. We heten u dan ook van harte welkom om onze oplossingen te verkennen. Nu op onze site, en wellicht binnenkort tijdens een persoonlijke ontmoeting. BA-LOG VIP Panelen uitgebreid door TNO getest & getoetst, hebben een CE/European Technical Approval. In opdracht van BA-LOG heeft TNO een isolatiewaarde test gedaan met de VIP Panelen uit het BA-LOG gamma. De resultaten liegen er niet om: λ 0.0042! Deze waarde is vastgesteld door middel van een ISO 8301 en ISO 8302 test . Een door TNO gehanteerde methode die vele malen nauwkeuriger is dan de alom gebruikte Hotbox test. De gemeten waarde toont aan dat VIP Panelen een betere isolatiewaarde kent dan welk alternatief dan ook. Iets wat uit onderstaand Lambda waarde schema direct duidelijk wordt :

Polystyreenschuim geëxpandeerd (EPS) 0,035
Polystyreenschuim geëxtrudeerd (XPS) 0,027
Polyurethaan (PUR) 0,026-0,035
Polyisocyanuraatschuim (PIR) 0,026-0,035
Polyvinylchlorideschuin (PVC-schuim) 0,035
Resolschuim 0,015-0,018

BA-LOG produceert -op basis van hoogwaardige isolerende panelen- speciale producten voor de geconditioneerd transport - en bouw markt. Onze producten zijn ontwikkeld en geperfectioneerd in samenwerking met de ESA (European Space Association). De combinatie van nieuwe materialen en space-tech engineering heeft geresulteerd in een voor de markt unieke productlijn: bijzonder duurzaam, lichtgewicht en met ongekend hoge isolatie waarden. BA-LOG unieke isolatiemateriaal is onder andere terug te vinden in palletcontainers, scheidingswanden (vrachtcompartimenten) en speciale isolerende thermo casings voor de farmaceutische industrie. Naast onze standaard producten biedt onze isolatietechniek ook legio toepassingen voor traileropbouw, en lucht- en zeevaart toepassingen. Hiervoor werkt BA-LOG samen met een aantal preferred partners.

De extreme isolatiewaarden van BA-LOG geconditioneerd transport producten maken vers- en vriestransport zonder actieve bijkoeling of gebruik van cooling agents mogelijk. Een voordeel dat niet alleen bijzonder kostenvriendelijk voor u uitpakt, maar ook een directe bijdrage levert aan een beter milieu. Met name dit laatste wordt gezien nieuwe EU regulering en wetgeving steeds belangrijker. Alle BA-LOG producten geven een concrete invulling aan duurzaam transporteren en passen binnen een 'green supply chain' propositie. Iets waar veel logistieke dienstverleners zich tegenwoordig aan committeren. En niet onterecht; steeds meer opdrachtgevers werken vanuit MVO bepalingen die niet duurzame dienstverleners of toeleveranciers uitsluiten. De BA-LOG dienstverlening gaat verder dan het leveren van logistieke transport middelen en /of uit licenceren van ons product voor specifieke toepassingen. Zo biedt BA-LOG ook allerhande deskresearch diensten. Bijvoorbeeld voor het berekenen van CO2 footprint- reductie scenario’s of ecotaks & subsidie tarieven.
.


VERGELIJKING VOLUME

 • comparison  

Duurzaam bouwen

De bouwsector wordt steeds duurzamer. Zeker waar het isolatie betreft. Overheidsregelgeving stuurt steeds stringenter aan op een hoger isolerend vermogen in nieuwbouw en renovatie. Vraag is echter of met ‘traditionele’isolatiematerialen de gewenste isolatiewaarde efficiënt behaald kan worden. Isolatiepanelen dikker maken levert namelijk minder ruimte op en meer gewicht. Logisch dus dat verschillende buurlanden inmiddels gebruik maken van een nieuwe isolatiemethode: VIP Panelen.

VIP panelen, het beste alternatief

VIP panelen bieden bijvoorbeeld ten opzichte van PUR/PIR panelen een bijzonder attractief warmtegeleidingscoëfficiënt. Namelijk λ= 0.007 W/mK (VIP) ten opzichten van λ= 0,023 W/mK (PUR). Een simpele rekensom leert dat VIP panelen dus 4 tot 6 keer beter isoleren bij gelijke dikte. En daarmee komt het behalen van gestelde isolatienormen snel in zicht. Én men minder materiaal, én met sneller en foutvrij werken.

BA-LOG : adviseur & leverancier

Natuurlijk reist de vraag tegen welke prijs. Simpel: iets meer per m2, maar onder aan de streep goedkoper door de diverse voordelen. Ba-log kan u daar geheel vrijblijvend over adviseren. Ook als u een vergelijkende calculatie zoekt (PUR / VIP of VIP/VIP) zijn wij u graag van dienst.


Het door BA-LOG geleverde paneel is een gevacumeerd, thermisch isolerend paneel meteen laag warmtegeleidingsvermogen. Het kernmateriaal bestaat uit bijvoorbeeld pyrogeen kiezelzuur in een ultra laag permeabele, folie onder hoog vacuüm (0,05 Tor)verzegeld. Deze film verzekert een noodzakelijk vacuümniveau voor 25-40 jaar.


SPECIFICATIES
BALOGVIP

 • colour: silver-grey
 • thermal conductivity : Lambda 0.0066 W/m.K
 • global density: 170 - 210 kg/m3
 • max. dimensions: ( L x W x T ) 1.700 x 700 x 35mm
 • temperature range: - 50 °C ̃<t< 120 °C
 • internal pressure: 0,5 mbar
Ba-log voert een eigen lijn droogijsbunkers die - door verwerking van VIP panelen- een ongekend hoge isolatie waarde bieden: K = 0,10 W / m². K . Door het super isolerende vermogen zijn geen of slechts zeer kleine koude bronnen nodig om temperaturen tot -80C langdurig vast te houden. En daarmee zijn de BA-log droogijs bunkers het meest hoogwaardige alternatief in de rotomould container categorie. Met geïntegreerde VIP voering en sterk verbeterende mechanische componenten (scharnieren & sluitingen) garandeert Ba-log de duurzame top performance.

STANDAARD & CUSTOM


Naast de standaard 1/2e pallet, europallet en blokpallet formaten, biedt Ba-log ook maatwerk droogijs bunkers, boxen of cases met dezelfde isolatiewaarde. Met of zonder wielen, in iedere gewenste RAL kleur en al dan niet voorzien van logo’s of vaste instructie of document houders.

Sluiting / scharnieren : RVS
Buiten Materiaal: Rotomoulded Polyethyleen
Standaardkleur: RAL XXXX


E-commerce & City distribution


Droogijsboxen passen perfect in logistieke kanalen van bijvoorbeeld city-distributie en de opkomende vers- homedelivery markt. Ba-log heeft op dit gebied al de nodige kennis en ervaring opgedaan. Meer weten over de resultaten en insights?! Neem gerust contact op voor een case presentatie. 
ba log VIP
    

De beste VIP / vacuüm isolatie toepassing ontwikkelen voor bouw en transport is een uitdagende propositie. Iets wat Ba-log sinds haar begin dagelijks waarmaakt. En met succes! De samenwerking met ESA (European Space Association) , het initiëren en uitvoeren van test i.s.m. TNO en talloze andere onderzoeken naar gebruiksmogelijkheden, maken Ba-log hét kennis centrum voor ontwikkeling & verwerking van VIP materialen.

Geschiedenis.

Sinds oprichting in 1996 opereert Ba-log als Multi service bedrijf in logistiekeprodu cten voor (geconditioneerd) transport over de weg en lucht- en scheepvaart, de Food- en Pharma industrie en horeca. Anno 2015 heeft Ba-log naast een standaard gamma een sterke focus op maatwerk producten. Bedenken, produceren en implementeren, uit één hand, bouwend op decennia ervaring in de logistiek In 2007 – met de komst van het nieuwe bouwbesluit – werd al snel duidelijk dat VIP materiaal ook een bijzonder aantrekkelijk alternatief biedt aan de bouwwereld. Voor Ba-log het moment om aanwezige expertise ook binnen de bouwwereld beschikbaar te stellen. Iets wat heeft geresulteerd in een importeurschap van het Engels/Duitse Morgan Porextherm VIP materiaal dat in opdracht van Ba-log maatwerk produceert voor bouw en verbouwconcepten als ook logistieke oplossingen. Vanuit onze centrale vestiging in Arkel, en met ons multidisciplinaire track-record houdt Ba-log strak vast aan haar interne waarden. Doordachtzaam en recht door zee. Iets wat duidelijk tot uiting komt in alles; van intake tot executie en service.


 

Vacuum insulation panel

USP's

 • Hogere isolatiewaarden
 •  Tot 6 x minder materiaal nodig
 •  Op maat geleverd
 • Minder transport

Meer artikelen...